Гецовлии организират подписка – искат си Капанския събор

Инициативен комитет в Гецово организира подписка, за да си върне обратно в селото Капанския събор.

Със специално обръщение на фейсбук страницата на кметството Марийка Петрова, Пенка Маринова и Надежда Петкова канят жителите на селото да подкрепят инициативата им.

Още утре трите жени тръгват от къща на къща да събират подписите на съселяните си. За тези гецовлии, които живеят на други места, а и за всички останали, които искат Капанският събор да се върне в Гецово, ще има паралелна подписка. Тя ще е на разположение на желаещите да се присъединят към предложението, на първия етаж в кметството или в пощата. Възможно е подписката да бъде пренесена и някъде в центъра на Разград.

Амбицията на организаторите е подписката да е достатъчно солидна още в края на първата седмица на декември, за да бъде внесена за разглеждане в Общински съвет – Разград на последната му за годината редовна сесия. Така съборът ще влезе в културния календар за 2018 година и ще може да разчита на подкрепа и от бюджета.

Припомняме, че Капанснкият събор се проведе шест поредни пъти в Гецово. Тази година бе

на Пчелина. Бе преместен там по предложение на кмета на Разград д-р Валентин Василев

с мотива, че селският площад отеснял за все по-разрастващия се празник на капанците и съпътстващите го инициативи, а и за да има мир между кметовете на капанските села. Те недоволствали, че само Гецово домакинства в шестте издания на събора.

Но всичко това се случи, след като на извънредните избори напролет в Гецово Емил Гиздов от Патриотичния фронт спечели надпреварата за кметски стол с кандидата на ГЕРБ.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.