ГЕРБ – Разград: Отстраняването на досегашния председател на ОбС Стоян Димитров е заради системното му неспазване на работното време

„Свалянето от поста на досегашния председател на Общинския съвет в Разград Стоян Димитров не е политическо решение, а заради системното му неспазване на работното време.“ Така обобщи на специална пресконференция по повод станалото на последното заседание на местния парламент председателят на групата съветници от ГЕРБ Радиана Димитрова. „Аз го предупредих с въпрос още миналия ноември, когато той бе избран, наистина ли предложеният от самия него седемчасов работен ден като председател на ОбС няма да пречи на адвокатската му практика“, каза още Димитрова.
Надежда Радославова допълни, че няма как председател на общински съвет да си върши работа за два или три часа на ден и че е честно когато сам си определил продължителността на работния ден, да си го изработиш в обществена полза.
Радославова показа справка от системата на пропускателния режим на входа на Община Разград в подкрепа на думите си, че Стоян Димитров многократно е бил в сградата много по-малко от седем часа на ден. А справки от няколко съдилища показвали, че в някои от тези дни Стоян Димитров е бил там на съдебни дела в качеството си на адвокат. Нещо, което съветниците от ГЕРБ подробно представиха на сесията преди два дни и това можеше да бъде видяно пряко по телевизия или слушано в интернет.
„Ние настояваме за отговор от досегашния председател на ОбС да каже къде точно е бил, когато не е бил на работното си място в сградата на Общината“, обяви в качеството си на областен председател на ГЕРБ д-р Валентин Василев. И настоя за публично извинение на Стоян Димитров заради произнесени от него във вторник квалификации към отделни личности и към групата общински съветници от ГЕРБ.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.