Галина Георгиева внесе предложението за неотложен ремонт на четири пътя в Лудогорието

Областният управител Галина Георгиева участва днес в 27-то заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР) в Габрово и внесе предложени за неотложен ремонт на четири пътя в Лудогорието. Отсечките са около завод „Амилум България”, с дължина 4, 607 м; Самуил-Хърсово-Богданци-Ножарово-Владимировци-Здравец – до Подайва, с обща дължина 37, 76 км; отсечката – Побит камък-Завет – до село Веселец, с дължина 28, 76 км отсечката от село Борисово-Юпер-Божурово-Бисерци, като дължината на пътя в Разградска област е 15, 655 км.
Предложението бе одобрено от Регионалния съвет и е начин за предприемане на действия за подобряване на пътната инфраструктура в областите от Северния централен район, уточниха от пресцентъра на областната администрация. Идеята е чрез целево финансиране от националния бюджет да бъде извършен спешен ремонт на пътни отсечки от Републиканската пътна мрежа III клас на територията на петте области.
В заседанието в Габрово участваха областните управители от Силистра, Габрово, Велико Търново и Русе, представители на министерствата, на общините от СЦР, на организациите на работодателите и работниците, и служителите на национално равнище, на академичните среди, Форум „Гражданско участие”, Националния статистически институт и Фондация за реформа в местното самоуправление.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.