В тоги получиха наградите си победителите в конкурса за есе на Окръжния съд

Седем момичета и момчета, облечени в съдийски тоги, влязоха в зала 4 на Окръжен съд в Разград, за да получат на специална церемония наградите си като победители в първия ученически конкурс за есе на тема „Правото – справедливост и отговорност“. В залата ги посрещнаха на крака журито, началникът на Регионалния инспекторат по образование Атанас Дончев, съдии, учители, ученици и журналисти.
Конкурсът бе по повод 16 април – Деня на българската Конституция и на юриста. Седмината участници в него бяха от Раese1зград, Кубрат и Добрич.
На първо място бе класирана творбата на Преслава Пенкова – деветокласничката от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград, на второ единадесетокласничката от СОУ „Христо Ботев” в Кубрат Деница Недкова, а на трето – Цвета Денева от XI клас в ГПЧЕ – Разград. Наградите си – плакети и луксозни издания на сборника „130 години Върховен Касационен съд“, те получиха от началника на просветния инспекторат Атанас Дончев.
Останалите участници: Нурджан Асан, единадесетокласничка във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” – Добрич, деветокласниците Явор Христов и Марин Йорданов от ГПЧЕ – Разград и Дениз Ибрямов от професионална гимназия „Мария Кюри” – Разград, получиха грамоти.
След церемонията по награждаването първите три момичета в конкурса прочетоха отличените си в конкурса есета. Те бяха оценени от жури в състав: председател – съдия Рая Йончева, Искра Ганева – преподавател по български език и литература в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и Радка Минчева – кореспондент на Дарик радио.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.