В. Танов: Маржът и крайната цена на бензина говорят за картел

/КРОСС/ Цената на литър бензин с акциз и ДДС е 1,80 лева. Този марж от 45 ст. и разликата от няколко стотинки, като крайна цена, говорят за картел, каза директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов в интервю за Нова телевизия. Според него не е трудно да има разбирателство, защото големите вериги са се разбрали, а малките са се съгласили с условията.
Този картел е и причината петролът да поевтинява, а горивата да остават скъпи, посочи Танов. Ревизионното производство в „Лукойл Нефтохим“ продължава, каза Танов и отказа да коментира случая.
В голяма част от бензиностанциите в момента на зареждане се оказва, че количествата горива по нивомерни системи показват, че налива се гориво, но пистолетът не показва движение, каза Танов. „В някои от случаите вече се намериха нелегално сложени допълнителни цистерни, от които се дърпа горивото и по този начин не се отчита. Това е първата измама към държавата“, обясни Танов.
„Втората измама е, че като зареждате, плащате 20 л, а се оказва, че са налети 17-18 л и сте измамени като клиент. Третата измама е с качеството на горивата. В тези бензиностанции, които бяха селектирани на базата на изследване на търговските вериги, се оказва, че във всички проверени има прибавяни други компоненти към горивата“, каза още Танов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.