В Световния ден на левичарите „Лудогорец“ представи нападателя със силен ляв крак Клаудиу Кешеру

Преди час изпълнителният директор на „Лудогоррец“ Ангел Петричев и спортният директор на тима Методи Томанов представиха пред журнарлисти последоното попълнение в ятото на Орлите – румънския нападател Клаудиу Кешеру.
Тригодишният договор с типичния нападател със силен ляв крак и голям майстор на играта с глава, бе подписан малко преди пресконференцията, на която Кешеру получи пред пробляскащите светкавици на фотоапаратите фланелката с номер 28 от Методи Томанов, а от Ангел Петричев – шал на „Лудогорец“ – подарък за него от феновете на тима.
Според Петричев до края на седмицата Кешеру ще бъде картотекиран и ще е на розположение на Бруно Рибейро за домакинския мач в неделя срещу „Локомотив“ – Пловдив.
Самият Кешеру каза, че е щастлив да бъде в Разград, не се притеснява от моментната криза в отбора и е готов за битки и победи. В Световния ден на левичарите той призна, че е по-добър с левия крак, но обича и играта с глава.IMG_5094А на въпрос няма ли да му е неудобно да играе срещу бившия си треньор Лауренциу Регекампф, който сега е старши треньор на „Литекс“ , Кешеро бе категоричен: „Аз ще играя срещу „Литекс“, а не срещу треньора! Нямам притесния и от факта, че днес е 13-ти. Навремето сам пожелах номер 13 в „Стяуа“, това никога не ми е пречело, каза още нададателят.
Кешеру е в полезрението на спортния директор Методи Томанов още от времето, когато е играл във Франция. Там той дебютира на 18 години. В „Лига 1“ изиграва 76 мача, вкарва 12 гола и има 5 асистенции. В „Лига 2“ на Франция изиграва 164 мача, вкарва 55 гола и асистира за попадение 20 пъти. Състезавал се е за „Нант“, „Анже“, „Бастия“ и други френски тимове.
Пред 2014 г. се завръща в Румъния като играч на „Стяуа“. Там за 34 мача има 20 гола и 5 асистенции. През зимата на 2015 г. преминава в „Ал Гарафа“ /Катар/, където има 9 гола от 9 мача.
Кешеру има сериозна визитка и в националните отбори на Румъния. За националния отбор до 21 години има 21 мача с 6 гола, а за представителния отбор има 4 попадения в 5 мача.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.