В ОУ „В.Левски“ имат време за приключения в класните стаи на бъдещето

Най-малките ученици в разградското ОУ „В.Левски“ имат вече имат време за приключения в класните стаи на бъдещето. Това е възможно в Мултифункционалния център, създаден с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“, който бе открит на стилна церемония.
Гости на тържеството бяха кметът д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет – Разград Надежда Радославова, областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов, директори на институции, на училища, общински съветници, представители на фондация „Америка за България“, родители, експерти.
„Все се опитваме да открием Америка с различни реформи, а тя отдавна е открита и от нея трябва да искаме не само пари, а и съвети за подобряване на образователната система в България” – коментира г-н Хюсмен. Той поздрави училищната управа заради това, че средствата, отпуснати за реализацията на проекта – 200 000 лева и 50 000 лева съфинансиране, са използвани рационално и ефективно, а децата са доволни, че учат в четири обновени, наистина класни стаи на бъдещето.
Самото тържество бе подпомогнато финансово от бизнесмените Джипо Джипов и Ивайло Кирилов.

В новите класни стаи децата, освен че ще учат, и ще се забавляват, категорична бе в словото си директорката на училището Диана Първанова.
Преди официалното откриване, всички гости на събитието бяха разведени от деца, в ролята на екскурpоводи, за да разгледат Мултифункционалния център.


/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.