В Исперих се радват на най-новия парк в държавата

Исперихчани вече се радват на обновения си градски парк – любимо място за отдих за деца и възрастни. Той бе основно ремонтиран и освежен по проект „Рехабилитация и благоустрояване на градски парк – град Исперих“ на стойност 369 675 лева, финансиран по мярка 322 от Стратегията за местно развитие на Исперих на Местната инициативна група /МИГ/.
На официалното откриване лентата бе прерязана от кмета на Община Исперих Бейсим Басри и председателя на МИГ Даниел Димитров. IMG_2958
И двамата честитиха придобивката на съгражданите си и подчертаха ползотворната съвместна работа между Местната инициативна група и Община Исперих, която е бенефициент по проекта. Отбелязан бе фактът, че МИГ-Исперих е одобрил финансова помощ за проекти към Стратегията за местно развитие на територията на община Исперих в размер на 3 142 000 лева.
Богата развлекателна програма на деца от Исперих и Разград украси празника.
Рехабилитацията на парковото пространство в близост до градския стадион включваше изграждане на кът за срещи, комбинирана детска площадка и терен за организирани учебни художествено-творчески занимания на открито. Изградената инфраструктура е устойчива, безопасна и достъпна за всички социални групи от населението.
Композиционното решение запазва местоположението на основната алея, но с нова настилка. Във вътрешността на парка има площадки, детски съоръжения, места за сядане, цветни настилки и фонтан на три нива с осветление.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.