В Завет и Кубрат питат гражданите как да опазят околната среда в следващите пет години

Община Завет прави проучване сред гражданите и бизнеса за разработваната от Общинската програма за управление на отпадъците и програмата за опазване на околната среда за периода 2015-2020, обяви на сайта си местната администрация.
Целта на анкетата е да се информират хората и за двете програми, да се вземат предвид и отразят изразените от тяхна страна мнения и препоръки.
В допитването се участва с анонимна анкетна карта, публикувана също на сайта на общината и в Центъра за информация и услуги на гражданите. Картата дава възможност да бъдат изброени най-належащите проблеми, свързани с управлението на отпадъците и околната среда, които трябва да бъдат разрешени до 2020 г.
Има въпроси дали хората са доволни от сметосъбирането и сметоизвозването, от поддържката и почистването на улиците, площадите, алеите, парковете…
В картата има и въпрос дали е поносим размерът на плащаната такса битови отпадъци и дали може да е по-висока, за да стане услугата по-добра.
Общината събира и мнения дали трябва да се наложат много по-строги на тези, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места или са автори други нарушения, свързани с опазване на околната среда.
Анкетите трябва да бъдат подадени до 10 август или в сградата на община Завет, или на електронния адрес на местната администрация.IMG_3869 (2)И Община Кубрат разработва програми за опазване на околната среда и за управление на отпадъците за периода 2015-2020 година. Затова местната администрация приканва заинтересованите страни, хората и бизнеса да участват с предложения за тях с мотива, че дискусията още в началото е изключително важна както за онагледяване на реалното обстановка, така и за оценка на мерките, които вече се прилагат. Мненията и предложенията ще бъдат и гаранция, че разработените програми ще бъдат уместни, полезни и постижими, пише още в сайта на общината.
Там е и анкетната карта за проучване на състоянието на околната среда, визията, целите и приоритетите в развитието на община Кубрат в областта на опазване на околната среда и управлението на отпадъците до 2020 година.
Попълнените карти, мнения и предложения се приемат в информационния център на общината, могат да се изпратят с писма, по факс или на електронната поща на местната администрация.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.