Военни ще се включат в гасенето на пожара в община Златоград

/КРОСС/ Горски пожар бушува в местност между златоградските села Аламовци и Ерма река. Възможно е по-късно през деня Община Златоград да обяви бедствено положение заради огнената стихия, съобщи заместник областният управител на Смолян Адриян Петров.

Пожарът, възникнал в неделя вечерта, се е разраснал и е обхванал 100-150 декара. За потушаването му ще бъде поискана помощ от военните.

Първият сигнал за пожара е получен към 19 ч. снощи, съобщи кметът на община Златоград Мирослав Янчев и допълни: „Територията, която е обхваната от пожара, според специалисти на горско стопанство, с които разгледахме картите преди малко, е около стотина декара смесена гора. Лошото е, че има паднала земна маса от бедствието през март, която е вече суха и допълнително създава неудобство, а и отделно шумата, която се е насъбрала от широколистната дървесина, е проблем. Хубавото е, че няма вятър, който да усложнява обстановката – работят доброволци, както и всички служби, държавни и общински, на ниво Златоградска община. Идват представители на горско стопанство и от Службата за защита на населението от Мадан и Рудозем. Ще се опитаме със собствени сили да се оправим, като към момента ще изчакаме, но ако пожарът премине през другата страна на билото, то тогава може би ще се създаде по-тежка ситуация за населението“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.