Властта и институциите в Разградско – готови за зимата, тя е наред

На заседание на Щаба за координация на спасителни и неотложно-възстановителни работи при бедствия и аварии при зам.-областния управител Нурие Црънгалова, представителите на седемте общини в Лудогорието, както и на всички институции, ангажирани с нормалния живот тук в следващите няколко месеца: пожарната и полицията, РЗИ, ЦСМП, „Електроразпределение-Север“, ЕСО-Преносна мрежа, „Водоснабдяване-Дунав“, декларираха готовността си за работа при усложнена зимна обстановка.
И седемте общини в област Разград обявиха, че чакат спокойни зимата. Имат или до дни ще подпишат договорите с фирми за снегопочистване.
Горивата за учебните, здравните и социални заведения са налице, до края на ноември няма да остане и семейство без дърва за огрев.
Областно пътно управление и ОД на МВР ще проверят има ли дублиране на техника за почистване на републиканската и общинската пътна мрежа.
Общините имат готовност за спиране на движението при виелици, осигурени за паркинги и места за настаняване и нощуване на хора при нужда. Ще се прави всичко възможно нуждаещите се от хемодиализа да стигат навреме до болницата в Разград.
Договорът за почистване на републиканската пътна мрежа между Областното пътно управление и консорциум „ТПР Разград 2014“ изтича на 1 декември и вероятно ще бъде продължен с анекс, съобщи директорът на „Пътно“-то инж. Людмил Янев.
От неговия доклад стана ясно още, че за целия зимен сезон ще бъде затворен пътят от село Голям извор до разклона за село Черковна, а между Разград и Търговище ще има ограничения на скоростта заради продължаващия ремонт на пътя.
За нормалната проходимост на пътищата в Лудогорието ще работят 87 специализирани машини, при минимум небходими 84. Допълват се нужните количества материали за поддържане на пътищата.
Готовността си за зимната обстановка отчетоха още представители на: ОДМВР-Разград, РЗИ, ЦСМП, „Електроразпределение-Север“, ЕСО-Преносна мрежа, „Водоснабдяване-Дунав“.
На раздяла всички си пожелаха да не се стига до неотложни мерки в екстремни метеорологични условия.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.