Б. Борисов: Строителството на огради няма да реши проблема с бежанците

Строителството на огради по границите няма да реши проблема с бежанците, заяви премиерът Бойко Борисов. Той увери, че страната ни е предприела всички мерки за охрана на границата с Турция: „Цяла нощ с Румяна Бъчварова, главния секретар го изпратих на границата…Непрекъсната връзка имаме с турските колеги. Жандармерията и полицията ги държат на 40 км от нашата граница, не ги пускат, пускат само колите и камионите и се надяваме да удържат. Иначе, ние сме предприели мерки, затворили сме границите за нелегални имигранти, вложили сме всички сили и средства. В сряда имаме извънреден съвет. Не е нищо добро това, за да кажа, че съм спокоен, или да успокояваме хората. Положението с бежанците е трагедия. Бебета ги прехвърлят от ръце на ръце, бият се, агресията ескалира”.
Оградата по границата на Унгария и Хърватия е само намотана тел, а ние имаме граничари, патрулиращи военни и там, където я правим, я правим стабилна, отбеляза Борисов.
Министър-председателят припомни, че са били направени и горски пътища, но според него границите няма да решат проблема. По думите му те само създават агресия, но помагат на граничарите да ограничат бежанците до по-трудно достъпните райони. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.