Бъчварова: МВР е отговорно за образа, който имаме пред света

МВР е отговорно за образа, който има страната ни пред Европа и света. Това заяви министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на тържественото честване на 136-годишнината от основаването на МВР.
Сътрудничеството с партньорските служби ни правят част от професионалната и политическа общност навсякъде по света. Изправяме се пред организираната престъпност, ограничаваме трафика на контрабанда и наркотици. Без резултатите от работата ни не би могъл да бъде решен нито един проблем на държавата, подчерта тя.
Бъчварова посочи, че МВР върви по пътя на своята модернизация.
Без модернизирано МВР, не можем да имаме и модерна държава. Вярвам, че имаме волята да отговорим на изискванията на времето“, каза още вътрешният министър.
Тържествата по повод 136-годишнината от основаването на МВР започнаха в присъствието на премиера Бойко Борисов. Литургия за здраве бе отслужена от Бранитския епископ Григории. Молебенът се отслужва с молитвеното присъствие на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.
Сред официалните гости са главен комисар Николай Николов – директор Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Драгомир Димитров, директор НРС, Димитър Георгиев -председател на ДАНС, заместник-министри, бивши министри, сред които Румен Петков, Цветлин Йовчев, Цветан Цветанов. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.