Бутилка с метан гръмна на метан станцията край Пороище

Бутилка с метан гръмнала на метан станцията по пътя към село Пороище онази вечер.
Вероятно защото няма жертви, а само сериозни материални щети, инцидентът не е оповестен от полицията. За него във Фейсбук профила си съобщи собственикът на фирма „Агроспектър“ Божинел Христов, чийто разсадник е в непосредствена близост до метан станцията на „Социалинвест“.
Около 19 часа една от бутилките на камиона, зареждащ станцията, започнала да изпуска. Пред очите на шофьора и работник в станцията, точно като от ракетна мобилна установка, бутилката се изстреляла от леглото си. Първо попиляла кабината, след това преминала през трафопоста като пробила дупка в него, прелетяла над пътя за Пороище и се взривила в каменната кариера отсреща. Според Божинел Христов полетът преди взрива е около половин километър.metan 1
Районът още е без ток, възстановяват се щетите.
Припомняме, че точно преди четири години – на 6 август 2012 година на газстанцията на „Социалинвест“ на околовръстното шосе за жк „Орел“, при зареждане на стационарната цистерна с гориво от мобилен резервоар изтече пропан-бутан и се възпламени. Пострадаха общо петима души, а двама от тях починаха от раните и изгарянията по телата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.