БСП, ДПС и АБВ искат оставката на кабинета

БСП, ДПС и АБВ поискаха оставката на кабинета „Борисов“.
След провала на втория кандидат на България за генерален секретар на ООН партии поискаха обяснение от премиера и външния министър запредприетата рокада в последния момент, която не се оказа печеливша, оставките на Борисов и Митов, и на цялото правителство, като колективен носител на отговорността за смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и провала както във външната, така и в цялостната политика.
Вчера от ДПС обявиха, че втвърдяват тона си като опозиция и днес настояха за колективна оставка на правителството.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска кабинетът „Борисов 2“ да подаде колектива оставка, тъй като е поел колективна отговорност за издигането на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН. Според него „пак сме се изложили пред чужденците и пред света“.
Оставки поискаха и от БСП и АБВ.
Социалистите поискаха оставката на правителството, за да дойде следващото, което да защитава националните ни интереси.
А лидерът на АБВ Георги Първанов лансира идеята за вот на недоверие срещу правителството за цялостната му политика, който да се проведе след изборите.
Правителството трябва да даде много ясен отговор какви са причините за решението за смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева, настоя кандидатът за президент от „Обединени патриоти – НФСБ, ВМРО и Атака“, лидер на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов.
Александър Симов от БСП призова за протест срещу кабинета, днес в 18 часа, пред Министерски съвет.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.