Бойко Борисов официално благодари на фен клуба на „Лудогорец” за съпричастността към полета му до Разград

С посредничеството на областния управител Петър Василев преди малко председателят на националния фен клуб на „Лудогорец” Момчил Костадинов получи писмото с официалните благодарности на министър-председателя Бойко Борисов по повод полета му с хеликоптера до Разград за откриването на трибуна „Моци” на стадиона. Тогава в медийното пространство се развихри дискусия за това, че Борисов ползвал за целта хеликоптер от „Авиоотряд 28”. Фен клубът реагира светкавично с акция за събиране на нужните за плащане на полета 2900 лева. За броени дни бяха събрани почти 5000 лева. Нямаше изненада във факта, че Бойко Борисов отказа да получи сумата и предложи на фен клуба да я използва за благотворителност. „Високо ценя жеста на фен клуба и го считам за израз на подкрепа на кабинета да подпомага развитието на българския спорт. Не парите, а самото желание да се покаже съпричастност с нашата работа, може само да ни мотивира допълнително да продължаваме целенасочените си стъпки в тази насока.”, се казва в писмото.IMG_3784
E-Razgrad вече показа как осем от купените с парите общо 200 маркови футболни топки отидоха в Дома за деца в Осенец. На церемонията днес Момчил Костадинов съобщи, че всички топки са вече при децата от 15 футболни школи в страната, два дома за деца, лишени от родителски грижи и всичките 15 училища в Разград. Според него акцията е показала, че „Лудогорец” е много голям и на, и вън от терена.
В знак на благодарност за съдействието от името на фен клуба областният управител получи юбилейно шалче на „Лудогорец”. След което пък Петър Василев издаде в аванс, че следващият фен клуб на „Лудогорец” ще се появи в Самуил и това ще се случи през август.
По време на срещата излезе още една новина: следващото нещо, което фен клубът ще направи в подкрепа на детския футбол, е национален турнир в Разград за школи от цялата страна. Но преди това – агитката на „Лудогорец” вече яко се стяга за пътуването до Молдова , където ще подкрепя любимия отбор в мача му от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу „Милсами”.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.