Благотворителна изложба-базар организира БЧК в Разград

Благотворителна Великденска изложба-базар откри днес БЧК в Разград. Инициативата се провежда са 16-ти пореден път, припомни д-р Милена Кехайова – шеф на областната милосърдна организация.
Гост на откриването бяха зам. областните управители Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова. Идеята „Да възкръсне доброто в нас” представя уникални картички, изработени с техниката квилинг, украсени с мъниста яйца, кошнички и други декоративни предмети, посветени на Великденските празници, изработени от ученици и деца от училища и детски градини на територията на областта, потребители на социални заведения и звена, както и от доброволци на младежката организация на БЧК. IMG_9503 (1296 x 864)Събраните тази година пари ще бъдат за деца в риск, каза д-р Кехайова. Практика показва, че изложбата успява да събере средства за около 230 деца.
„Благотворителността в нашия град има значение и съдържание. През 2000 година бяхме едни от първите, които се опитваха да покажат смисъла в това да помагаш на деца в нужда. Сега сме част от многото инициативи, посветени на това да помагаш на деца лишени от родителска грижа, с увреждания, или на хора в нужда, да бъдеш полезен!”, каза още д-р Кехайова.
Изложбата ще е отворена всеки работен ден от 14 до 18 часа в бистро „Зайо Байо”
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.