Библиотеката в Разград – в подкрепа на читалищата от Лудогорието

От днес до 15-ти октомври регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград домакинства обучение на представители на 20 читалища от Лудогорието, обявиха от фондация „Глобални библиотеки – България“.
Обучението е третата част от 10-месечен проект „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“. Сред темите на обучението в Разград са разработване на проект, формулиране на общностни проблеми, застъпничество, мотивация за даряване, доброволчество, как да подобрим публичния образ на читалището с помощта на социалните медии и интернет и др.
Според авторите на проекта участието на представителите на читалищата в обучението трябва да са основа за подобряване на индивудалната им дейност, взаимното опознаване и създаване на мотивация за общи дейности по важни за всички или голяма част от гражданите въпроси.
Лектори са Людмила Атанасова и Елица Баракова от фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Деница Сачева, председател на Българската асоциация на ПР агенциите и основател на ПР агенция „Интелдей Солушънс“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.