Бедствено положение в Тетевенско след пороя, един човек загина

Бедствено положение е обявено в цялата община Тетевензаради последствията от проливните дъждове. Това съобщи за БНР областният управител на Ловеч Георги Терзийски, който е на място в едно от най-засегнатите от бедствието села – Градежница. Бедствието отне живота на един човек.

Според синоптични данни в района са паднали 99 литра на квадратен метър. Сериозна е и ситуацията в Глогово. Заради паднал железобетонен мост са откъснати три махали, в които живеят около 300 човека. В момента се прави организация за снабдяване на бедстващите с хранителни продукти и евентуално оказване на медицинска помощ. Търсят се варианти за осигуряване на алтернативен достъп до района с АТВ-мотори и коне, допълни Терзийски. Проблеми има и в селата Гложене и Черни вит, където има свлачища и наводнени пътища.

„Най-тежко пострадали са селата Глогово и Градежница, където има наводнени къщи, прекъснати телефонни връзки и разрушени мостове“, заяви за „Хоризонт“ Георги Терзийски.

„Има засегнати домове, има няколко махали, които са откъснати поради разрушаването на стоманобетонен мост и има бедстващи хора в двете махали. В Гложене и в Голям Извор също има поражения от наводненията. Има залети пътища. Ситуацията е тежка. Засега нямаме информация за пострадали хора на територията на цялата област“.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.