„БДЖ – Товарни превози” има свободни мощности и може да транспортира и по-дребни пратки

Представители на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД се срещнаха днес с областния управител Галина Георгиева и служители в администрацията, за да популяризират и разширят своята дейност. Чрез Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара те ще разчитат да стигнат до земеделските производители и други контрагенти, които могат да ползват техните услуги. Ще бъдат проведени и индивидуални срещи с големите структуроопределящи фирми в региона.
Ангел Стоянов, директор на Дирекция „Експлоатация” в „БДЖ – Товарни превози” ЕООД съобщи, че миналата година в Разградска област са били натоварени общо 2000 вагона с готова продукция, а разтоварени са били 2500 вагона. За първите седем месеца на тази година са били натоварени 40 000 това с продукция. БДЖ работи основно с „Каолин“ – Сеново, „КАИ груп“ – Исперих, „Амилум“, като доставя и газ. В момента има свободни мощности и компанията е в състояние да превозва и по-дребни пратки на бизнеса от региона. Достатъчно е в близост да има гара, защото претоварните операции оскъпяват услугата. Гарите в областта са в Разград, Сеново, Ветово, Исперих и Самуил. Малките производители могат да се обединяват и да извършват превозите си с вагони. Изгодно може да се превозва слънчоглед например за Турция, както и торове.
В сайта на БДЖ има телефони и имейли и всеки, който иска да проучи цените и да се договори с фирмата, може лесно да го направи, обясни Стоянов.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.