ББЦ: Трудова повинност за всички необразовани и безработни роми от 18 до 50-годишна възраст

/КРОСС/ Колко всъщност са циганите в България – 300 хиляди или 1,3 милиона? Вече 25 години българската държава системно подценява, бягайки от отговорност, проблема с циганската общност. Вместо социално и културно да интегрира тези хора, тя ги остави на произвола на съдбата и ги превърна във второ качество българи и европейци, заявява в декларация партия „България без цензура“.
Стотици хиляди роми нямат документи за самоличност и на практика не съществуват за системата. Поради тази причини настояваме държавните институции с цялата си мощ да влязат в циганските махали и да извършат пълна ревизия на състоянието на ромското население в настоящия момент:
Колко всъщност са циганите в България – 300 хиляди или 1,3 милиона?
Колко от тях разполагат с лични карти?
Колко от тях никога през живота си не са стъпвали на работа?
Ромската престъпност доби европейски размери. Днес цигани с фалшиви самоличности свободно пътуват из Европа и „заработват“ като джебчии, просяци и проститутки, масово се извършват и измами с фирми по ДДС или т. нар. телефонни измами.
Проблемът с растящата битова престъпност, особено в малките и отдалечени населени места, е изключително сериозен. Масово роми дерибействат над безпомощни старци. Това трябва да бъде овладяно, като полицията разработи план за съвместна дейност с кметовете, които ще помагат на жандармерията с информация. За всички роми с влязла в сила присъда или такива с десетки обвинения трябва да бъдат взети мерки за тяхното въдворяване и ако е необходимо – разширяване на затворническата база.
Необходим е национален консенсус за изработването на стратегия от държавата и общините за прочистване на всички ромски гета от криминални елементи до пълното им елиминиране. ПП „България без цензура“ предлага в инвентаризация на ромските квартали да бъдат включени всички отговорни институции – статистици, данъчни и социални служби, образователното министерство, полиция и прокуратура.
На практика голяма част от циганското население в България, което не разполага с лични карти и постоянно местожителство, е със статут, по-лош от този на нелегалните имигранти. Държавата трябва да намери начин да узакони или да преустанови тяхното присъствие под формата на миграционния натиск.
С изключително бързи темпове държавата трябва да намери начин да ликвидира т. нар. цигански махали, които заемат най-красивата, най-представителната и най-атрактивната част от големите градове на България в т.ч. София, Пловдив, Стара Загора и Варна. Общините ще трябва да урегулират тази собственост и тя да стане общинска или държавна за сметка на нови и по-модерни квартали в периферията на градовете.
Държавата допусна отпадането на циганските общности от системата на образованието, от пазара на труда и от обществото въобще. Именно затова днес основен проблем се оказват мащабните несоциализирани групи. Трябва да се предприемат спешни мерки за социалното и културно интегриране на тези хора. На първо място трябва да се въведе трудовата повинност за всички необразовани и безработни роми от 18 до 50-годишна възраст. Трябва да бъдат въведени забрани за безразборното разселване на цели ромски кланове по време на избори. Трябва да се въведе образователен ценз за гласуване, както и писмен и устен изпит на ниво VIII клас при получаване на социални и детски помощи
С тревога и безпокойство наблюдаваме как проваленото присъствие във властта на псевдопатриоти и псевдореформаторски елементи ги тика в участие в подпалването на напрежение и бунтове, където се използва справедливия гняв на хората срещу циганската безотговорност и престъпност.
Партия „България без цензура“ призовава всички политически сили да спрат да флиртуват с ромския електорат и отговорно да подходят към най-големия проблем в държавата днес – обезбългаряването и пълзящата циганизация във всички сфери на обществения живот. Ако не се вземат спешно обществени мерки, рискуваме да стигнем до тежък междуетнически конфликт. Ако не бъде решена тази национална катастрофа, тя ще сложи край на българската държава такава, каквато я познаваме.
В заключение партията изразява надежда, че разумът ще надделее и надвисналата над държавата опасност ще бъде осъзната от политическата класа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.