Афганистански бежанец рани тежко четирима души в Германия

17-годишен афганистанец, търсещ убежище в Германия, нападна с нож и брадва пътниците във влак в южна Германия и рани няколко от тях. Според информациите трима души са тежко ранени, един е по-леко пострадал, а 14 са в шок. Нападателят бе застрелян от полицията.
Нападението „вероятно е терористична атака“, каза говорител на регионалното министерство на вътрешните работи, подчертавайки, че мъжът е извършил нападението с викове „Аллах е велик“.
Извършителят е бил въоръжен с нож и брадва. Наложило се е влакът да спре извънредно. Нападателят е слязъл от влака в опит да избяга и е бил застрелян от полицията.
Нападението вероятно е ислямистки атентат, съобщи вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман, цитиран от АRD: Доколкото разбрах, има едно изказване, той е извикал „Алах акбар“, но това трябва първо да се потвърди. Иначе по данни на пътниците във влака той не е демонстрирал някаква принадлежност към ислямистка организация или религия.
Вътрешният министър каза още, че непълнолетният афганистанец изглежда е стигнал до Германия непридружен и е бил настанен в приемно семейство в град Охсенфурт.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.