Артистите от ТТФ „Пулс” показаха, че са готови да полетят

Вчера в залата на отдел „Изкуство” в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград публиката имаше възможност да се увери, че артистите от Театрално-танцова формация „Пулс” са готови да полетят. „Когато си готов да полетиш”  – това беше заглавието на танцовата импресия, чийто сценарий този път беше изграден на основата на младежки авторски хореографии и стихове на съвременни български поети. Събитието се посвещава на месеца на съвременната българска поезия. Младост, мисъл, феерия, вдъхновение, поезия – събрани  в едно цяло, наречено Изкуство – в залата на отдел „Изкуство”.

Идеята на художествения ръководител на формацията Катя Лапатова е този нов проект да остане като траен и устойчив продукт във времето. „Идеята се зароди преди  година, когато в „Среща на музите” се опитахме за първи път да съберем музика, поезия и танц в едно. Тази година заложихме на творчеството. Всеки участник от ТТФ „Пулс” имаше възможност съвсем сам да си избере стихотворение, да го съчетае с подходяща музика, а накрая да сътвори и подходящ танцов етюд. Всички подходиха с необходимата сериозност и още в началото успяха да се вдъхновят от многото прочетени стихотворения. Работиха усърдно, с интерес и резултатът беше налице. Всички етюди представляваха завършени, добре структурирани и прекрасно изпълнени самостоятелни произведения.” – разказва ръководителката.

Младите таланти имаха възможност да проявят собствената си креативност. Най-ярко присъстваше с поезията си Валентина Йосифова /вероятно защото танцуващите момичета и момчета я познават лично, тъй като са представяли неин творчески портрет във Варна, а са представяли нейни стихосбирки и в библиотеката в Разград/.  Стиховете на Юлия Вапцарова, Румен Ченков, Веселин Андреев… също са вдъхновение за младите творци. Те разказаха с танц как „…зимата във Варна е лилава…”, как „…Аз съм бяла скала…”…

А най-малкият участник в танцовата формация – Стефан, който е в първи клас, сподели с публиката: „Аз съм Лъв, и то какъв”! За него това беше артистичен дебют.

Публиката в пълната зала горещо ги аплодираше. Имаше представители на всички възрасти. Сред нея бяха и представители на ПФК „Лудогорец” с най-познатото име Моци.

Накрая всички бяха поканени на Коледния концерт – спектакъл на Формация „Пулс”, който ще се състои на 30 ноември,  както и на традиционния бал на  ТТФ „Пулс”, който тази година ще бъде на 7 декември.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.