Апелативният съд осъди общинския съветник Гюлвер Хасан да плати над половин милион лева

Апелативният съд във Варна постанови да бъде отнето в полза на държавата имущество за 535 624, 12 лв. от общинския съветник от ГЕРБ в Разград Гюлвер Хасан и съпругата му Невин Рамадан. На първа инстанция делото бе заведено след постановена условна присъда на Рамадан за недекларирани и неплатени данъци в размер на 52 317 лв., както и неправомерно получени на социални помощи и детски надбавки в размер на 2300 лв. Жената е получавала средства от чужденци от тъй нареченото алоджийство.

Апелативният съд като втора инстанция признава за основателни исковете на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество против семейството на Хасан. Съдът е установил, че е налице значително несъответствие между доходите и стойността на придобитото имущество от двамата през проверявания период.

Сумата от 387 639, 06 лв., която Невин Рамадан е получила чрез системата Western union и MoneyGram от трети лица от различни държави, не е законен източник на средства, се казва в мотивите на съда. Магистратите се позовават на определение на ВКС, че това е „собственост с незаконен произход, който не може да бъде оправдан с правно допустимите средства за увеличаване на индивидуалното богатство“.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.