Андреа Начева грабна първа награда на фестивала в Испания

Възпитаничката на Центъра за работа с деца в Разград Андреа Начева, с вокален педагог Свилена Дечева, спечели първа награда на Международния фестивал „Pop Foundation“ в Испания. Тя бе единствената удостоена с първа награда във възрастовата група 10-14 години. Андреа е наградена с купа, и с наградата на кмета на Йорет де Мар, курортното селище, където бе фестивалът. Андреа е пяла на добър испански език. С благодарствена грамота е удостоена и Свилена Дечева за професионализма си като музикален педагог.
Момичето, нейният вокален педагог и директорката на ЦРД Даниела Куртева изразяват отново своята огромна благодарност към спонсорите и приятелите на благотворителния концерт, на който бяха събрани средства, за да може Андреа да отиде на фестивала в Испания. Свилена Дечева подчерта, че замислят тези благотворителни концерти да станат традиционни всяка година и да подкрепят и други талантливи деца.
Фестивалът, който е в програмата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, се състоя на най-известния и един от най-посещаваните брегове на страната – Коста Брава, в курортното селище Йорет де Мар.P1050470Още една новина съобщиха от Центъра за работа с деца. Шест певци се върнаха с награди от Х Международен конкурс за вокално изкуство „Морски звездички” – Варна 2015. Мария Стефанова се представи отлично в първата малка група – до 7 години. Виктор Петров, който участва за първи път пя достойно в първата голяма група – до 10 години. Катерина Йорданова е Любомир Маринов са с поощрителни награди, Мартин Пенев е с трена награда, Никола Николов спечели първо място. Катерина, Мартин, Любомир и Никола се изявиха в трета възрастова група. При дуетите Катерина и Никола заеха второ място, а Мартин и Никола са на първо място.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.