Ангел АНГЕЛОВ, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Цар Калоян

Експерт в областта на модерното селско стопанство. Икономист, в момента завършва Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Работил и в сферата на социалните услуги.

В нашата общината земеделието е важен, да не кажа основен поминък, на който хората разчитат. В същото време смятам, че по-голяма част от гражданите не са наясно с възможностите за подкрепа, които могат да получат от европейските средства. Затова една от целите, които съм си поставил, е активизиране на общината в тази посока. Местната власт няма правомощия да доведе и да им даде тези пари на хората, при подготовката на документите за кандидатстване, при усвояването. Така ще облекчи голяма част от стопаните в трудните, а и непознати за тях процедури.
Ще се опитам да променя и философията на управление на общината. От срещите си с гражданите виждам, че е необходимо тя да стане истинска местна власт, което не само се избира от гражданите, но и работи в тяхна полза, познава нуждите и потребностите им, отчита се пред тях, допитва се до тях, когато трябва да се вземат големи решения. Крайно време е да стане ясно, че общината не е сграда с труден достъп за обикновения гражданин, а мястото, на което всеки може да потърси подкрепа и трябва да я получи, дори понякога въпросите, които поставят гражданите да не са от компетенциите на администрацията и кмета.
В целия регион на Разград има един и същи тежък проблем, който засяга и моята община – младите хора постепенно търсят своето бъдеще другаде. Близостта с Русе, с Варна е много голямо преимущество за нас, заради пътната инфраструктура и възможността за създаване на общ икономически регион. Но тази близост е и голямо предизвикателство, защото отговорите, които младите хора не могат да получат при нас – в Разградско – ги намират във Варна, в Русе, които през последните години се развиха изключително интензивно в положителна посока. Смятам, че вместо да се оплакваме тук, в Разград, в Цар Калоян – ние трябва да се заемем с промяна, да анализираме какви са плюсовете ни и на тази база да видим какво трябва „да поправим“, за да станат нашият район, нашите общини привлекателни и за младите хора, и за нови инвеститори. Крайно време е за промяна в начина, по който се управляват общините ни. За да има видими резултати и при нас! Затова се надявам на 25 октомври гражданите на Цар Калоян първо активно да излязат да гласуват, за да заявят своето желание за промяна. И да ме подкрепят, за да можем заедно да определим и да работим за едно по-различно бъдеще на община Цар Калоян.

Пресцентър на ПП ГЕРБ
Местни избори 2015
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.