Адвокат Марковски: Никога няма да въведем смъртната присъда

Смъртното наказание никога няма да бъде въведено в България. Това каза пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски във връзка с възникналия наново дебат след убийството на студентката Вероника. Адвокатът коментира, че на хората вече им е омръзнало от зверски и жестоки престъпления, които мачкат и унищожават. Според него особено висок процент роми извършват подобни деяния. „Не може да се загърбят фактите за тежката ромска престъпност. А за престъпността на „белите якички“- там е ужасно“, заяви Марковски.

По думите му, дебат за смъртното наказание винаги ще има, но юридически е безсмислено да се коментират подобни теми. През 2008 г. страната ни ратифицира Лисабонския договор, в който ясно се казва, че страни-членки на ЕС не могат да издават смъртни присъди. Така, за да постановим такова наказание, трябва да излезем от ЕС и НАТО.
„Наказанието не е за да унищожи и да отмъсти, а за да превъзпита“, изтъкна Марковски, като допълни, че има голяма вероятност един престъпник да бъде поправен, ако към него се подходи адекватно. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.