Шон Пен се страхува за живота си заради Ел Чапо

Актьорът Шон Пен заяви, че интервюто му с наркотрафиканта Хоакин Гусман – Ел Чапо не е помогнало на мексиканските власти за залавянето на престъпника. В началото на месеца мексиканските власти успяха да заловят Гусман, който избяга от затвор в страната през юли миналата година. Ел Чапо е считан за един от най-влиятелните наркотрафиканти в Мексико и света.
След ареста му стана ясно, че актьорът Шон Пен е успял да вземе ексклузивно интервю от наркобарона, докато последният се е криел от властите. Мексиканската прокуратура след това заяви, че срещата на Пен е помогнала да се установи местонахождението на Гусман.
Пен заяви, че се притеснява за живота си, тъй като от наркокартела на Ел Чапо – „Синалоа“, може да сметнат, че е помогнал за разследването. За това Пен обвинява мексиканските власти.
Те успяха да се доберат до наркобарона седмици след интервюто на Пен в началото на октомври. „Мексиканското правителство беше унизено от факта, че някой го е открил преди тях. А ние всъщност не го открихме. Отправихме покана за срещата чрез контакт“, обясни Пен.
Освен това известният актьор каза, че журналистическата мисия на интервюто, което беше публикувано в списание Rolling Stone не е изпълнена.
Пен се е надявал това интервю да сложи начало на дебат относно политиката на САЩ спрямо наркотиците. Поставяме фокус и харчим парите си за залавянето на един човек, а още на следващия ден се появява друг, обясни Пен.
Той смята, че не е изпълнил задачата си, а идеята му била пренебрегната заради шума след ареста на Ел Чапо. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.