Шефът на АПИ пристига до 10 юни да огледа хала на пътищата в Лудогорието, поканиха го областният управител и кметът на Разград

 Областният управител Гюнай Хюсмен и кметът на Разград д-р Валентин Василев разговаряха днес във Велико Търново с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и с шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов за състоянието на пътната мрежа в региона и необходимостта от финансиране на рехабилитация на участъците в най-лошо състояние. Д. Атанасов пое ангажимент след 10 юни лично да посети Разградска област, за да извърши оглед на пътищата, за чиито ремонти Г. Хюсмен и В. Василев настояха, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Областният управител и кметът на Разград участваха в дискусионен форум във Велико Търново на тема „Магистрала „Хемус“ – възраждане на българския Север“.

Събитието се организира от вестник „24 часа“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в него участваха представители на местната и регионална власт от Североизточна България, депутати от региона, граждани. На въпросите им отговаряха министър Николай Нанков и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Министър Нанков обяви, че магистралата ще е готова изцяло с година по-рано от първоначално обявения срок – през 2024 г. вместо 2025 г. Общата дължина на магистралата е 420 км, от които са готови 170 км. До края на мандата на правителството на Бойко Борисов ще бъдат завършени не както се смяташе 75 км., а 160 км, увери министър Нанков. В момента се строи 9 км участък от Ябланица до пътен възел „Боаза“, останалите участъци са на различни фази на проектиране, включително от пресичането с бъдеща магистрала Велико Търново – Русе /която ще се нарича „Янтра“/ до Белокопитово. Очаква се до два – два и половина месеца да стартира реалното строителство и на участъка от 16,3 км на магистралата – между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“.

Дискусията бе втора на тази тема, участниците се уточниха да има и следваща среща след година.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.