Шест безплатни трапезарии за деца заработиха в Разградско

БЧК – Разград разкри шест безплатни трапезарии за 110 деца – в Исперих, Самуил, Завет, Езерче, Ясеновец и Цар Калоян. 110-те деца са определени заедно с педагогическите ръководства на училищата, кандидатствали за участие в проекта. Те са от семейства със среден общ месечен доход на всеки член от семейството под 80% от минималната работна заплата за страната. Трапезариите ще работят до 31 март 2019 г.
Осигуряването на топъл обяд на учениците гарантира едно от важните условия за здравето – здравословно хранене, а също ограничава отпадането на деца от училище. Разкриването на трапезарии за деца в неравностойно положение е една от дейностите, с които областната червенокръстка организация подкрепя най-уязвимите общности в областта.
Финансирането на трапезариите е от Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, която отново предостави на Разградска област финансови средства за реализиране на проекта „Топъл обяд“ за учебната 2018-2019 г. Средства за разкриване на трапезариите дариха в началото на годината и ловците от ЛРС “Сокол” Разград – 2790 лв., други средства в размер на 2000 лв. бяха набрани чрез проведени дарителски и фондонабирателни кампании.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.