Шахматен турнир за Дните на Европа в Разград

В рамките на четвъртите „Дни на Европа в Разград”, организиране в Разград от Областния информационен център, се проведе и междуквартален турнир по шахмат.
В него взеха участие над 50 шахматисти в три възрастови групи – деца 2-5 клас, юноши 6-11 клас и мъже. Съорганизатор на проявата бе Шахматен клуб „Абритус” – Разград.
При най-малките победи Павел Дамянов от Гецово, втори е Стилиян Димитров от кв. „Добровски”, а трети – Пресиян Вълчев от кв. „Независимост”.
При юношите на първо място е Антонио Тодоров от Хърсово, а на второ и трето място се наредиха Виктор Руменов и Стефан Иванов, и двамата от жк „Орел”.
В класирането при мъжете най-добър се оказа кмс Димитър Кирилов от жк „Васил Левски”. Втори е кмс Маринко Чутурков от кв. „Възраждане”, а трети – Дочо Цветков от жк „Лудогорие”. На четвърто и пето място са мс Иво Владимиров от жк „Лудогорие” и Йордан Йорданов от „Орел”.
Всички участници в получиха фланелки, а призьорите – стенни часовници, спортни сакове и раници с логото „Еврофондовете – Да създаваме заедно”, допълват от Областния информационен център.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.