Четири специални награди на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“

Днес в залата на Филхармонията бяха раздадени наградите на победителите в VI Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.

Журито обяви три специални награди на Община Разград: индивидуална – на Анита Ичова – 9 „а“ клас, СУ „Никола Й. Вапцаров“ от Петрич и колективни: за вестник – „Свободна зона” на клуб „Млад журналист“ от Стара Загора и за цялостно представяне на клуб „Репортери” към Центъра за ученическо, техническо и научно творчество – Разград. Връчи ги секретарят на Общината Нели Добрева. Специалната награда на Регионалното управление на образованието неговият началник Ангел Петков връчи на електронния вестник „Ботевец“ на Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“.

На тържествената церемония специални гости бяха внуците на Григор Попов: Теменуга Иванова и Красимир Попов.

В шестото издание на конкурса на името на видния общественик и разградски журналист от първата половина на миналия век участваха 190 деца с 290 творби от 20 области и 35 населени места в страната.

Конкурсът се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград и се реализира с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград. Темата тази година бе „Светът под лупа“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.