Четвърти „Дни на Eвропа” в Лудогорието

Очакваме около 1000 души да се включат в четвъртото издание на „Дните на Европа” от 4 до 6 юни в Лудогорието, съобщи на пресконференция управителят на Областния информационен център в Разград Юлиян Данаилов.
В Разград Центърът и общинската администрация имат идея да популяризират приноса на еврофондовете за развитието на региона.
Със спортни, образователни и културни инициативи организаторите ще опитат да привлекат вниманието на хората към възможностите на еврофондовете и в общините Исперих, Кубрат, Завет и Лозница.
Дните на Европа в Разград започват утре с традиционната вече колоездачна обиколка на обекти, обновени с европейски пари. Желязната колона ще потегли в 15 часа от двора на ОУ „Отец Паисий”. Облечени с фланелки с логото „Дни на Европа”, колоездачите ще отидат до Археологическия резерват „Абритус”и ще финишират пред Ронда в Градския парк. Тази година от томболата велосипед ще спечелят двама от въртелите педали в колоната. Други 30 ще получат по-малки награди.
В 15.30 часа пак в парка е стартът на щафетата „Европа“ с участието на лекоатлети от Спортния клуб по лека атлетика „Лудогорец”.
А в 15 часа в Исперих, Кубрат, Завет и Лозница започват конкурсите за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград и областта рисуват Европа“. Децата на Разград ще рисуват по темата час по–късно пред хотел „Лес”.
В 17 часа в жк „Лудогорие“, „Васил Левски“ и „Млади семейства 2“ – квартали, обновени с европари, започват турнирите по шахмат. Финалът ще е обаче в петък, от 17 часа в залата на шахматен клуб „Абритус“.
Началото на втория Ден на Европа, 5 юни, е в 16 часа на сцената на Ронда. Там ще се изявят таланти от Центъра за работа с деца и Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Ще има и викторина „Европейският съюз и еврофондовете“.
В концерта от 18 часа пак там ще участват „Сеньо Артист Бенд“ и изпълнители от Музикалната школа „Илия Бърнев“. При лошо време, концертът ще бъде в читалище „Развитие“.
Съботата е посветена на Цар Футбол. Турнирът „Европейски футбол в Разград” ще е на игрището на Селскостопанската гимназия. Започва в 9 часа, заявки за участие са подали 16 училищни отбора от областта – от тях четири момичешки. Надпреварата е в три възрастови групи. Ако времето не позволи да се играе на открито, турнирът се мести в зала „Лудогорец“ и в салона на ОУ “Васил Левски“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.