Честит Star Wars ден!

На 4 май се отбелязва международният ден на Междузвездни войни.
Това денят, в който почитателите на култовата поредица, книги, филми и култура почитат своите идоли и най-вече – изпълняват джедайски ритуали.
Датата е избрана поради единствената причина, че известната фраза „May the Force be with you“(Нека Силата бъде с теб) на английски може лесно да бъде объркана с „May the Forth be with you“. От Lucasfilm не са определили официално тази дата, но с течение на времето просто се примиряват със ситуацията. За първи път е отбелязан през 2011 година.
Знаменитата фотографка Ани Лейбовиц е заснела героите от новия седми филм на „Междузвездни войни“ за корицата на юнския брой на списание „Венити Феър“.

„Чуи, у дома са си“, обявиха от самото издание новината в духа на култовата вече реплика от трейлъра към лентата: „Чуи, у дома сме си“, произнесена от Хан Соло към Чубака. Анонсът на „Венити феър“ в Туитър пък гласи: „Чуи, ние сме на корицата!“
В онлайн изданието на медията твърдят, че специално за юнския си брой ще разкрият и някои подробности от филма, който ще тръгне по кината на 18 декември тази година. Пред тях режисьорът Джей Джей Ейбрамс признал, че е „убил“ един от любимите ни герои от поредицата Джар Джар Бингс. Костите му ще се белеят в пустинята – според Ейбрамс вероятно само трима от най-запалените феновете ще открият, че това са костите на Бингс, но за него това е много ценно. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.