Частно ВиК скочи срещу държавното и ВиК асоциацията

Над 100 души от селата Киченица и Раковски с плакати в ръце последваха днес в Разград управителя на частното дружество „Водоснабдяване” – с. Раковски Емил Гиздов и протестираха срещу опитите да бъде слята 100 процента частната фирма с държавната „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД.
Протестиращите нямаха разрешение за митинг пред Общината и затова, прочетена пред мегафон, декларацията им прозвуча в пространството пред Общинския културен център.IMG_0339 (1296 x 864)
Пред множеството и журналисти Емил Гиздов призова кмета на Разград д-р Валентин Василев да разгледа исканията на дружеството към общината, както и да се съобрази с депозираната при него още преди два месеца подписка, която била подкрепена от 1448 души – над 99% от хората в Киченици и Раковски, където оператор е частното дружество.
Писма с протеста против сливането с държавното ВиК дружество вече са изпратени до областният управител, Комисията за защита на потребителите, Комисията за защита на конкуренцията и до националния омбудсман Мая Манолова.

IMG_0345 (1296 x 864)
На митинга прозвучаха и още две интересни и смели предложения: разградският кмет да предложи на частното дружество официален договор „Водоснабдяване” с. Раковски договор за управление и поддържане на ВиК съоръженията в Раковски и Киченица.
Второ предложение Гиздов формулира така: „Готови сме да станем основен ВиК оператор на обособената територия на Асоциация ВиК-Разград“. И твърди, че имат готовност, да намали загубите по системата 20% и да инвестира 8 000 000 лева в следващата една година. Цената но водата в Раковски и Киченица сега е под 180 лева за кубик с ДДС.
След митинга Гиздов успя за раздаде писмата с предложенията на представителите на общините Лозница, Цар Калоян, Опака и Попово – членове на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД, които в момента провеждаха общо събрание при областния управител и официално ги депозира в деловодството на общинската и областната администрация.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.