Чака ни студена пролет

Снежната баба Марта вече дотегна на очакващите пролетта и слънцето българи, да не говорим за огромните проблеми за онези региони, които се оказаха в снежен капан. Затова всяко мнение за времето на експерт се посреща с голям интерес. По темата за пролетта, валежите и температурите говори пред „Телеграф“ и синоптичката от БАН Анастасия Кирилова. Според нея, до края на тази седмица валежите в страната ще продължат, макар и с по-слаб интензитет. Повече дъжд ще има в Централна България и в Източна България, докато над Западната част на страната ще има повече слънце. Но като цяло, средните температури през март досега са по-ниски от средните.
„Прогнозата за пролетта на 2015 година на БАН показва, че месеците март, април и май ще бъдат със средни сезонни температури и сезонни количества валежи, близки до нормалните“, казва синоптичката.
Тя съобщава, че за април средните градуси ще са между 11 и 13, но в планините те ще са по-ниски- 3-8 градуса. „Валежите, които падат в равнините през този месец са между 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините – до 100 литра“, уточнява Кирилова. /КРОСС/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.