Цяла седмица специализирана полицейска операция по безопасност на движението

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението по линия на TISPOL започва от днес -13 април, и на територията, обслужвана от ОД на МВР -Разград, за да бъде засилен контролът по спазване на разрешената максимална скорост за движение на територията на Лудогорието, допълват информацията от полицейския пресцентър. Акцията  ще се проведе по метода на широкообхватния контрол, а целта е да се засилят мерките по спазване на скоростта. Операцията ще продължи до 19 април.

Ще се проверява дали водачите управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол и упойващи вещества, като особено внимание ще бъде обърнато на пътната мрежа около малките населени места и питейни заведения.

Ще се проверява още за колани, за обезопасителни системи за деца, за сключена застраховка “Гражданска отговорност“ и за изправността на моторните превозни средства.

Припомняме, че между 14 ч. и 20 ч. днес, ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафикв последния от поредицата почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътщата. /e-razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.