Цирково шоу и подаръци за всички деца при запалването на светлините на Коледната елха, в първите минути на Нова година – концерт на Капанския ансамбъл

На 10 декември от 18.00 ч. пред Общински културен център със светлинно шоу и подаръци за всяко дете ще бъдат запалени светлините на градската елха, обявиха днес кметът на Разград д-р Валентин Василев заедно с гл.експерт „Култура“ Виолета Антонова. Кичестият 10-метров сребрист смърч ще засияе със светлината на 10 000 лампички.

Светлините на градската елха ще бъдат запалени със специалното участие на дуо „БарбарониТе“ от София, които ще представят свое атрактивно огнено шоу.

Дядо Коледа ще получи лично писмата на децата от Разград, а за всяко дете ще има и подарък.

Служители на „Паркстрой“ украсиха града с около 60 000 лампи и стотина светещи елемента. Украсата е допълнена с нов елемент – фонтан от падащ сняг, който ще бъде разположен на кръговото кръстовище на бул. „България“. Проектът и изпълнението на декоративния фонтан от падащ сняг са дело на „Паркстрой“ .

В центъра на града е разположен Коледният базар със 17 щанда за нехранителни стоки. Хранителни стоки ще се предлагат на 6 щанда.

Два нови, атрактивни павилиона ще отворят врати тази година – щанд на ПФК „Лудогорец“ и щанд за коледни сладкиши. Базарът ще предлага и лакомства – понички, палачинки, захарен памук и царевица. Традиционната скара също има свое място там.

Кметът д-р Валентин Василев обяви, че на 14 декември на Коледния базар ще бъде поставен щанд, на който ще се продават предмети с благотворителна цел. Средствата ще бъдат за операция на едногодишно дете от Разград, което е родено с тежка диагноза, но вече има една успешна операция. За следващата са нужни  7000 лв., повече от половината вече е събрана от семейството.

В Новогодишната нощ, на откритата сцена, пред паметника на майстор Манол, в първите минути на 2019–та ще е празничният концерт на Капанския ансамбъл, в който благопожеланията на Коледарите ще прелеят и ще сбъднат мечтите на младите и влюбените за семейство, чедо и дом в Разградските песни и танци.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.