Цвети Терзиева подреди коледна изложба, надникна и в 2016-та

Майсторката на художествено плетиво Цвети Терзиева отново подреди своя самостоятелна изложба в Етнографския музей в Разград. В „Коледната магия“, редом с красивите обеци, украшения за елхи и сувенири, свързани с предстоящите празници, има специален кът, посветен на Елена – красивото горско животно – символ на дълголетие, издържливост, грация и доброта. Според някои – амулетът елен е добър помощник при решаване на финансови проблеми в офиса или фирмата.
IMG_7458Майсторката на художествените занаяти е изработила и специална „Тиха книжка“, в която всяко дете може да размества фигурките, за да разкаже своята коледна приказка или да „нарисува“ с тях своя картина. И тук главен герой е снежно бялото еленче.
По оригинален начин Цвети надниква и в следващата 2016 г. – годината на Маймуната според китайския календар. Оригинални плетени кукли маймунки могат да станат част от украсата на дома на всеки, който посети изложбата до 11 декември. В петък по обяд Цвети ще изтегли печелившия от томболата с имената но гостите си. Щастливецът ще получи бутилка „Коледен елен – шампанско“.IMG_7454А паралелно с изложбата, до края на седмицата в Етнографския музей, е отворена и творческата работилница „Коледната магия“ на Цвети за деца.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.