Цветелина Бориславова ще дари на Разград четири екотабели

Лично Цветелина Бориславова – основен акционер и председател на Надзорния съвет на Българо-американската кредитна банка, ще дари утре на община Разград четири екотабели, научи e-Razgrad.

Церемонията по връчването ще е от 14.30 ч. в ОУ „Отец Паисий“ Община Разград. Табелите са изработени от банката и са с рисунката на седмокласничката от училището Арзу Емин. Арзу е сред 10-те победители в Националния ученически конкурс за дизайн на екотабела „Зелена вселена”, организиран от Българо-американската кредитна банка с идеята да провокира детското въображение и загриженост за околната среда, в която живеем. В конкурса са участвали 1840 проекта от 181 училища в 102 общини.
В проекта на Арзу е изобразено дърво с бели дробове вместо корона. Екотабелите ще бъдат поставени в Градския парк, Младежкия парк, местността Пчелина и в жк „Орел“.
Останалите девет победители в конкурса са от Велико Търново, Димитровград, Ловеч, Монтана, Плевен, Радомир, Русе, Силистра и Каолиново. Табели с техните творби банката ще дари на съответните общини.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.