Цветан Цветанов: ГЕРБ цели широка подкрепа за политики, а не конфронтация

Основната цел на ГЕРБ е широка подкрепа за политики, а не е конфронтация и противопоставяне на определени хора в другите партии, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на тезата на премиера Борисов, че отсъствието на Делян Пеевски ще превърне ДПС в приемлив партньор.
По думите му ГЕРБ нямат притеснения за стабилността на правителството, въпреки моментните проблеми в комуникацията с коалиционните партньори. Първата политическа сила в парламента търси подкрепа на всички останали партии в него, включително и от БСП.
„Когато беше в България, председателят на ЕНП Жозеф Дол искаше да проведе разговори с всички парламентарно представени партии, освен „Атака“. Това е нормална европейска комуникация. Търсенето на конструктивен парламентарен диалог доведе нашият председател до решението за широка коалиция“, коментира той думите на лидера на ДСБ Радан Кънев за натиск за формиране на правителство с участието на ДПС.
Относно подкрепата на партията на Лютви Местан, Цветанов даде пример с редица парламентарни решения, сред които и оставането на плоския данък, които не биха се случили без гласовете на ДПС.
Бившият министър на вътрешните работи каза, че ГЕРБ няма да се поддаде на спекулации и търсене на напрежение между партиите.
„Когато влезеш в голямата политика, конфронтацията не води до нищо добро, тя те отдалечава от европейските ценности“, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ.
Той изрази увереност, че ще бъде постигнато съгласие по седемте искания на депутатите от „Патриотичен фронт“, за които беше поставен срок до 1 юли. Планира се среща с министър-председателя, на която парламентарната група на ПФ ще може да представи своите искания и да бъдат изгладени всички детайли.
Той отрече, че ГЕРБ ще бламират здравната реформа на Петър Москов. „Няма такова нещо – здравният министър ще бъде подкрепен, както ще бъде подкрепена и съдебната реформа на министър Христо Иванов. Нека да разглеждаме реформите не като такива на отделните партии, а като реформи на кабинета“, призова Цветанов.
Заместник-председателят на ГЕРБ увери, че партията винаги е готова за избори. Той изрази увереност, че 95% от кметовете на партията ще повторят мандатите си
Според него управителят на БНБ трябва да бъде избран с възможно най-широка парламентарна подкрепа. „Нямам абсолютно никакви притеснения за избора на Димитър Радев“, отбеляза той. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.