Цветан Танев: Започват поредните Общински ученически игри

Започват поредните Общински ученически игри, обяви директорът на Ученическата спортна школа „Руси Бухтев” в Разград Цветан Танев.
Стартът ще дадат волейболистите на 12 февруари в зала „Лудогорец“. Турнирът ще продължи до 14 включително. Техническата конференция е на 10 февруари от 15.30 часа.
За пръв път тази година повечето състезания ще са в делнични дни, за да е по-удобно и на децата, и на учителите, коментира графика на игрите Танев.
В Общинските ученически игри 2015/2016 г. са включени още спортовете бадминтон, тенис на маса, шахмат, баскетбол, хандбал, футбол и лека атлетика за ученици от V до XII клас. Състезанията ще са в три възрастови групи – V – VII клас момичета и момчета, VIII – X клас юноши и девойки, и XI – XII клас юноши и девойки. Купи ще получават първите и вторите, третите – флагове.
На 19 февруари в зала „Лудогорец” са турнирите по бадминтон и шахмат, а в залата на ОУ „Никола Икономов” – срещите по тенис на маса.
Баскетболът е на 24 и 25 февруари в зала „Лудогорец”.
Първенството ще продължи чак на 12 март с хандбал в залата на ПТГ „Шандор Петьофи”. Футболът е от 18 до 20 март.
Общинските ученически игри ще закрие Царицата на спортовете – леката атлетика – на 30 март, но мястото на състезанията още не уточнено.
На пресконференцията Цветан Танев изрази и безпокойството си от малкия брой /само три/ одобрени проекта на спортни клубове от региона по програмата „Спорт за децата в свободното време“.
Според него не е нормално да се отказва финансиране на безупречни досега клубове с проекти. С тези пари клубовете осигуряват нужните условия на децата да заобичат определен спорт, обновяват материалната си база, а си осигуряват и медицинско обслужване, мотива недоумението си Танев.
Липсата на адекватно обяснение на случващото от страна на спортното министерство ще бъде дискутирано на специална среща с човека на министерството в Русе Иван Дончев, към когото е и Разград. Клубовете вече я подготвят.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.