Цацаров: От Вашингтон поискаха да бъдат задържани още четирима българи, отказахме

От Интерпол във Вашингтон окол 13.00 часа днес в българското МВнР са получени документи да бъдат задържани още четири български лица.

Две жени и двама мъже, те са установени в София. Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който направи изявление във връзка с искането за екстрадиране на българския гражданин Желяз Андреев. Главният прокурор уточни, че става дума за двама мъже – родени през 1980 г. и 1986 г., и две жени – родени през 1987 г. И 1969 г., за които е установено от органите на МВР, че се намират на територията на град София и единствените действия, които могат да бъдат предприети спрямо тях е незабавно издаване на постановление и задържане. „Задържането се претендира на същото основание, каквото се претендира за Желяз Андреев – на базата на същите обвинения, на същите съдебни актове, които са издадени.

Това означава, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния компетентен окръжен прокурор, който трябва да внесе искания в Софийски градски съд за временно задържане“, обясни Цацаров.

„Българските граждани трябва да бъдат защитени от българската прокуратура“, каза още Цацаров.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.