Цацаров: Не оневинявам и не предричам съдбата на Искров

Не оневинявам, нито предричам съдбата на управителя на БНБ.
Така главният прокурор Сотир Цацаров отговори на въпрос – възможно ли е постоянно разширяващият се кръг от обвиняеми по аферата КТБ да стигне до Иван Искров. Цацаров посночи, че и днес ще има новини за още привлечени като обвиняеми, след като вчера бяха привлечени и трима одитори – един от самата банка и двама от „KPMG – България“.
„Той дава такава самостоятелност на банковия надзор, с каквато малко централни банки разполагат според мен. Банковият надзор на практика е автономна държава в държавата, според конструкцията на нашия закон“, допълни Цацаров.
Наблюдаващите прокурори ще преценят дали е възможно обвиняемите да са работели без управителя на БНБ Иван Искров да знае какво се случва в Корпоративна търговска банка /КТБ/, коментира още главният прокурор.
По отношение на вкараните с промяна в закона синдици в затворената банка той препоръча за дейността им да се пита Министерството на финансите. Обвинител № 1 обаче обясни, че досега при него няма постъпили сигнали от синдиците срещу дейността на квесторите на банката. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.