Хвърлиха коктейл „Молотов“ по община Варна

Тази нощ в около 2,30 ч. неизвестно лице е хвърлило запалителна смес в сградата на община Варна, вследствие на което е счупен прозорец на работно помещение на първия етаж. Помещението е към Дирекция „Управление на човешки ресурси и административни услуги“.
Дежурният полицай при община Варна е реагирал своевременно – пламъците са били потушения, уведомени са Първо РПУ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Нанесени са минимални щети, извършени са първоначални огледи.

Община Варна има изградена система за охрана, като видеозаписите от охранителните камери са предадени на разследващите органи. Все още не е установена самоличността на извършителя и неговите мотиви.

Мястото на палежа е избрано, тъй като е встрани от главната улица и е скрито от погледите на минувачите. За момента няма данни за отправени заплахи към служители на общината или самата институция. Съществува версия, че деянието е възможно да е извършено от недоволни граждани. Не се изключва възможността причина за палежа да е контролната дейност, с която се занимава местната администрация. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.