Хванаха кой вършее в чужди ниви, ще отговаря за стореното в съда

Районната прокуратура в Кубрат внесе обвинителен акт срещу 51-годишния Емин Шабан от село Брестовене за кражба на 1,5 т, който ожъна през лятото в комбайна в чужда нива, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Според обвинението на 1 юли 2015 год. обвиняемият Шабан отишъл в местността Чардаклий в землището на заветското село Брестовене, за да ожъне пшеницата в нива, стопанисвана от свидетелката Л. Ахмед като арендатор. Около 20 часа вечерта по пътя минал комбайн „Клас Доминатор”, собственост на друг свидетел по делото. Шабан помолил мъжа да ожъне чуждата нива, като успял да го убеди, че е негова. Комбайнерът пожънал само половината нива, защото комбайнът се повредил. Свидетелят оставил пожънатото жито от 1,5 т на пътя, а Шабан повикал свой познат да извози откраднатото зърно до дома му в село Брестовене с каруца.
Седем дни по-късно арендаторката Л. Ахмед установила, че част от петдекаровата нива е ожъната, а сламата стояла на полето. Жената забелязала следите от комбайн и научила кой е извършителят. Намерила го и на въпрос защо е извършил кражбата, Емин Шабан обяснил, че й бил ядосан, защото тя стопанисва вече тази нива. С протокол за доброволно предаване обвиняемият върнал 478 кг от откраднатото жито. Според оценката на вещото лице отнетото количество пшеница струва 435 лева, от които възстановени са само 138 лева.
Предстои насрочване на делото за разглеждане в Районния съд в Кубрат.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *