Хасан Адемов: Политиката на Местан беше против интересите на избирателите ни

Причините за отстраняването на Лютви Местан от председателския пост не са една или две, а са комплексни и част от тях бяха обяснени и в просволутата новогодишна реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Проблемът не е дали аз конкретно съм имал нещо против политиката, водена от предишното ръководство, а проблемът е, че тази политика беше против интересите на избирателите на движението.
Това каза в сутрешния блок на бТВ Хасан Адемов, депутат от ДПС и председател на социалната комисия в парламента.
Една от грешките, посочи той – беше, че в последните две години е нямало самостоятелно събиране на изпълнителното бюро на партията, което би трябвало да е независим и отделен орган, а винаги подобни събирания са били с участието на парламентарната група, бяха взимани множество еднолични решения, а не колективни както би трябвало да бъдат.
В ДПС текат оздравителни процеси. Това, което се случва в момента спомага за решаването на вътрешнопартийните проблеми, които съществуват в партията и срещите на тримата настоящи председатели в страната с избирателите спомагат за тези оздравителни процеси, каза още депутатът от ДПС.
Дали ще има предсрочни избори може да го кажат и решат управляващата партия в лицето на ГЕРБ, каквото и да говорят всички други партии, включително и някои части от Реформаторския блок, каза Адемов. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.