Хайдути вардят поляните на събора „Лудогорие“

Бурен летен дъжд се изля и окъпа хора и природа в местността Пчелина край Разград, където тази вечер започна тридневният Четвърти национален фолклорен събор „Лудогорие”.IMG_3797
Това обаче не попречи на настроението на стотиците самодейци – участници в първата вечер от програмата на двете открити сцени, на десетките занаятчии и многолюдното и пъстро множество от гости и публика. А напети хайдути вардят поляните и множеството по поляните в китната местност.
Официалното откриване на събора е утре в 10 часа, но люде от близо и далеч се поздравяваха и пожелаваха облаците да се разотидат, за да се случи празникът тъй, както е плануван. А той, припомняме, е доста пищен – над 150 състава ще пеят, свирят и танцуват в трите съборни дни.IMG_3795 Вечерите са за специалните гости – нестинари и любими изпълнители на български народни песни и ритми, а кулминацията е в неделя –с опита да бъдат поставени три Гинес рекорда – за най-дълга сватбена софра, за най-многолюдна сватба с гости само в народни носии и за най-голямо количество сватбена яхния.
Какво ще се случва там в следващите дни и нощи – ще следим и ще ви информираме редовно.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.