Френският вътрешен министър: Не бива да се изключва и версията за терористичен акт

От „Луфтханза“ съобщиха, че жертвите от полет 9525 са от 14 държави. Според данните на превозвача в самолета е имало: 72 германци, 35 испанци, по двама граждани на Австралия, Аржентина, Иран, Венецуела и САЩ и по един на Великобритания, Холандия, Белгия, Колумбия, Мексико, Япония, Дания и Израел, предаде Би Би Си. От „Луфтханза’ уточняват, че са възможни корекции в националностите на загиналите, тъй като някои от тях са имали двойно гражданство.
Няма български граждани в списъка с пътниците на борда на пътническия самолет „Еърбъс 320“ на авиокомпания „Джърмънуингс“, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, потвърдиха и от родното МВнР.
Самолет „Еърбъс“ на нискотарифната авиокомпания на „Луфтханза“ „Germanwings“, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, се разби във вторник в труднодостъпен район на Алпите в югоизточна Франция. В катастрофата по последни данни са загинали 150 души.
От „Луфтханза“ заявиха, че самолетът е бил технически изправен. „Случилото се е необяснимо за всички нас“, каза директорът на превозвача.
Напълно да се изключва версията за терористичен акт не трябва, разследването продължава, заяви пред телевизия BFMTV министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов.
Британски авиационни експерти смятат, че три причини може да са причинили трагичния инцидент. Първата е неизправност в датчиците, които са предавали грешна информация на бордовия компютър. Това е довело до срив в системата за управление и пилотите не са имали достатъчно време да овладеят самолета.
Втората версия се отнася за внезапна разхерметизация на пилотската кабина или пътническия салон.
Третата версия е за пожар в пилотската кабина.
Брис Робин, прокурор от Марсилия, заяви пред „Гардиън“, че разследването може да продължи седмици. „Приоритет сега е бъдат идентифицирани телата на жертвите. Дължим го на близките им. Това обаче ще продължи седмици, всички трябва да са наясно с този факт. По-късно днес се очаква да излязат първите анализи на намерената черна кутия. Пълните резултати трябва да са готови до няколко седмици. По-рано днес Робин каза за „Ройтерс“, че самолетът буквално е „на прах“, тленните останки са разпилени и няма нито една запазена цяла част нито от крилата, нито от фюзелажа на машината. Отломките са разпръснати на площ от приблизително 2 кв.км. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.