Фотоконкурс „Небето над Разград”

За пета поредна година в Община Разград се организира фотоконкурс по повод 28 януари – Деня на Разград. По традиция, конкурсът е елемент от общинската празнична програма за честване на тази бележита дата.nebeto Темата на този път е „Небето над Разград”, а срокът за подаване на творбите – 15 януари 2016 г, съобщиха от пресцентъра на администрацията
През последните години във фотоконкурса участват деца на различна възраст. Тази година в него могат да участват ученици от I до XII клас. Участието е индивидуално, а жури ще класира творбите анонимно в три възрастови групи: I – IV клас, V – VIII и IX – XII клас.
Участниците в конкурса трябва да изпишат на плика трите си имена, клас и възраст, училище и ръководител, точен адрес и телефон.
Изискването на организаторите е конкурсните творби да са по темата, да имат заглавие и да са авторски. Да не са участвали в други конкурси и да не са публикувани в интернет. Допускат се допълнителни обработки на яркост и контраст на снимката. Не се допускат обработки като: фотоколажи; снимки, съдържащи надписи, дати. Организаторите нямат задължение да върнат обратно получените фотографии.
Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.
Всеки може да участва с неограничен брой снимки на хартиен носител – формат А4. Творбите се приемат в ЦУТНТ град Разград, ул. „Трапезица” №1. За допълнителна информация GSM: 0898 787 272 и 0878 684 381, e-mail: cutnt_rz@mail.bg
На 27 януари от 15 часа в административната сграда на Община Разград на специална тържество ще бъде открита изложба с отличените творби и наградени техните автори.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.